vrh dno
Anathema nije izgubila svoj stari sjaj Raport

Anathema nije izgubila svoj stari sjaj

Koncert Liverpoolskih legendi obilježio slab odaziv publike

13.10.2012.
Iako žanrovski trenutno jako daleko od svojih početaka, Anathema je pružila svojim najvjernijim obožavateljima iskren i atmosferski intiman koncertni nastup.

Cijeli event se počeo zagrijavati oko 20:30 kada se na pozornicu popela predgrupa pod imenom 'A Dog Called Ego'. Iskreno osobno nisam ni očekivala da će nam mladi njemački prog rockeri pružiti spektakularan nastup, što se pokazalo točnim.U svojih letargičnih sat vremena nastupa 'A Dog Called Ego' je uspio još više uspavati i tako malobrojnu publiku koja se strpljivo čekala nastup zvijezda večeri.Možda su jednostavno pre-progresivni za nadaleko poznatu izbirljivu hrvatsku publiku ili je sama publika nezainteresirana za nova lica, sve u svemu nastup su odradili korektno pri čemu sumnjam da su pridobili nekog novog pristanika.

Nakon zamornih sat vremena nastupa predgrupe na pozornicu se penje Anathema, svirajući Untouchable part 1 i 2 koju publika pozdravlja toplim sramežljivim pljeskom.Slijedi još nekoliko pjesama sa novog albuma, nakon kojih se karizmatični Vincent obraća publici sa 'Bok! 'i 'Jesmo li u Hrvatskoj?' nastojeći valjda prodrmati malo publiku. Uslijedile su stare stvari kao što su 'Deep' i 'Emotional Winter' koje su tek tada zagrijale publiku koja je pljeskanje držala ritam na početku skoro svake sljedeće pjesme.

Zatim Vincent najavljuje meni osobno najdražu pjesmu sa novog albuma pod imenom 'The Begining And The End' sa riječima: 'Ovo je za sve one koji misle da smo prog rock bend, pjesma sa dva riffa koja traje četiri minute' što izmamljuje osmijehe i pljesak publike. Perfektno izvodeći i ovu pjesmu, dvoranom se proširila magična atmosfera zbog koje je Anathema i poznata kod svojih live nastupa.

Sami skoro trosatni nastup privode kraju bisom koji završava pjesmom 'Fragile Dreams' koja se savršeno uklopila u završetak , i fanove ostavila još satima u Anathemskom zanosu.  

Možda je Anathema prešavši sa doom metala na svojevrstan progresivni rock (kako ne vole da ih se etiketira) i izgubila šačicu fanova, ali moramo priznati da ovaj bend ima karizmu zbog koje je i nakon dvadesetogodišnje karijere i dalje svjetski poznat i uspješan.Pa izgleda da još uvijek vrijedi ona stara da nije bitno što izvodiš ako to izvodiš sa srcem i dušom što se za Anathemu može stopostotno potvrditi. Iako žanrovski trenutno jako daleko od svojih početaka Anathema je pružila svojim najvjernijim obošavateljima iskren i atmosferski intiman koncertni nastup koji će prisutnima sigurna sam ostati u lijepom sjećanju, a Dannyju, Vincentu i ekipi biti pozivnica da nas svakako posjete opet.

Raportirala: Lola Moonshine

Pogledaj još...
Komentari
Trenutno nema nijednog komentara.

Ime:
Gost_
Komentar:
 :)  :D  :lol:  :(  ;)  :grrr:  :P  :hm:  :o
Prekucaj broj sa slike:

Registracija